Foto: LETA
Polijas tiesa piemērojusi trīs mēnešu pirmstiesas apcietinājumu antiklerikālā nedēļas izdevuma "Fakty i Mity" galvenajam redaktoram, kurš tiek turēts aizdomās par savas bijušās sievas slepkavības plānošanu, ceturtdien ziņo Polijas Radio.

Bijušais parlamenta loceklis Romāns K., kuru Polijas mediji iepriekš identificēja kā Romānu Kotliņski, tika aizturēts pirmdien pēc policijas kratīšanas "Fakty i Mity" birojā un dzīvoklī Lodzā.

Viņam izvirzītas apsūdzības septiņos punktos, no kuriem vairums ir par finanšu noziegumiem. Nopietnākā apsūdzība ir par kūdīšanu uz bijušās sievas slepkavību, kas tomēr nenotika.

Prokuratūra paziņoja, ka aizdomās turētais vairākkārt mudinājis divus cilvēkus īstenot viņa sievas slepkavību, apmaiņā par to piedāvājot ievērojamu naudas summu.

Apsūdzētais no 1993.gada līdz 1996.gadam bija priesteris un pēc Romas Katoļu baznīcas pamešanas uzrakstīja grāmatu par priestera amatā aizvadīto laiku. 2000.gadā viņš nodibināja nedēļas izdevumu "Fakty i Mity".

Kotliņskis savulaik arī pārstāvēja parlamentā kreiso libertāņu partiju "Twój Ruch" ("Tava kustība"), kam līdz 2015.gada oktobra vēlēšanām bija trešā lielākā frakcija Seimā.

Pirms vēlēšanām "Tava kustība" pievienojās kreiso partiju koalīcijai, kam neizdevās pārvarēt iekļūšanai parlamentā noteikto 8% barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!