Foto: AFP/Scanpix

Polijas valdībai ir mazāk jāuzticas Eiropas Savienībai (ES) un ir jāpadara sava politika agresīvāka, sestdien atzina Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis.

Ministrs sacīja, ka Polija tomēr grib palikt ES, kur tā iestājās 2004. gadā.

Ministra teikto sestdien citēja tabloīds "Super Express" divas dienas pēc ES samita, kurā par spīti Polijas kategoriskiem iebildumiem uz atkārtotu 30 mēnešus ilgu pilnvaru termiņu Eiropadomes prezidenta amatā tika ievēlēts polis Donalds Tusks. Reaģējot uz Tuska pārvēlēšanu, Polija atteicās parakstīt ES samita ceturtdienas sēdes galadokumentu.

Vaščikovskis sestdien sacīja, ka ES politika šajā samitā bija "dubultstandartu un maldināšanas" politika. Viņš uzstāja, ka Polija bija cerējusi uz sapratni un atbalstu, bet to nesaņēma.

Viņš sacīja, ka Polijai tagad vajag "krasi pazemināt uzticēšanās ES līmeni un sākt negatīvu politiku", piemēram, bloķējot citu dalībvalstu iniciatīvas.

Ceturtdien pēc Tuska pārvēlēšanas Vaščikovskis bija paziņojis, ka Tuska pārvēlēšana ir Vācijas gribas uzspiešana ES.

"Mēs zinām, ka šī tagad ir savienība zem Berlīnes diktāta," Vaščikovska teikto citēja ziņu vietne "wPolityce.pl". "Tas paver ceļu ļoti bīstamai Eiropas Savienībai. Ļoti indīgai savienībai, kas var kaitēt daudzām valstīm."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!