Bezvīzu režīms vietējiem iedzīvotājiem, kas dzīvo pie Polijas un Krievijas Kaļiņingradas apgabala robežas, pagaidām netiks atjaunots, ceturtdien ziņo Polijas Radio.

Polijas iekšlietu ministra vietnieks Sebastjans Hvaleks norādīja, ka šādas "vietējās satiksmes" apturēšana ierobežos iespēju, ka Polijā ierodas nevēlamas personas, piebilstot, ka šādi draudi pastāv un pastiprinās.

Hvaleks arī sacīja, ka poļi Kaļiņingradā tērē vairāk nekā Krievijas pilsoņi Polijā. "Nav pamata sacīt, ka vietējās robežas satiksmes ierobežošana nozīmīgi ietekmē poļu ienākumus. Iespējams, rezultātā tiks ierobežota to produktu plūsma, kas nav pakļauti akcīzes nodoklim [un ko poļi pērk Krievijā], kas nāks par labu Polijas tirgotājiem un ražotājiem," norādīja Hvaleks.

Polija 4. jūlijā uz laiku atcēla atviegloto robežas šķērsošanas režīmu gan Krievijas Kaļiņingradas apgabala, gan Ukrainas pierobežā. Polijas Iekšlietu ministrija šo lēmumu pamatoja ar drošības apsvērumiem pirms Pasaules jaunatnes dienām un NATO samita Varšavā.

Atvieglotais robežas šķērsošanas režīms ar Ukrainu vēlāk tika atjaunots, bet ar Krieviju joprojām ir apturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!