Foto: Pexels.com, Thought Catalog

Lai pastiprinātu cīņu pret Kremļa atbalstīto dezinformāciju, tādiem soctīkliem kā "Twitter" un "Facebook" būtu jāaizliedz Krievijas vēstniekiem lietot savas platformas, otrdien paziņoja Polijas ministrs Janušs Cešinskis.

"Aizvāciet viņus; viņi [Krievijas vēstnieki] ir agresīva režīma propagandas virsnieki, kas ir atbildīgi par tūkstošiem nogalināto cilvēku, par civiliedzīvotāju slaktiņiem," intervijā "Politico" sacīja Cešinskis.

Pēc tam, kad ES aizliedza valsts sponsorētos plašsaziņas līdzekļus RT, kas agrāk bija zināms kā "Russia Today", un "Sputnik", Maskava pēdējos mēnešos arvien vairāk izmanto savu vēstniecību profilus, lai izplatītu propagandu.

Vairāki sociālo mediju uzņēmumi līdz šim ir koncentrējušies uz Krievijas diplomātisko ziņojumu sasniedzamības ierobežošanu. "Twitter" martā paziņoja, ka nereklamēs Krievijas valsts profilus, savukārt "Facebook" aprīlī paziņoja, ka izskatīs jaunas darbības pret lapām, kas saistītas ar Kremli.

Taču Polija aicina veikt radikālākus pasākumus, lai ierobežotu Krievijas Ārlietu ministrijas piekļuvi populārajām sociālo mediju platformām. Krievijas amatpersonas "tikai melo un diskursā ieliek dezinformāciju; tas nav vērtīgi nevienam, izņemot viņus," sacīja Cešinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!