Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis trešdien uzaicināja jaunievēlēto Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu apmeklēt Varšavu, mēģinot uzlabot abu valstu attiecības.
Kvasņevskis, kurš februārī paziņoja par jaunu kritumu abu valstu attiecībās, telefona sarunā arī apsveica Putinu ar uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Kvasņevskis pauda pārliecību, ka "tiks izveidotas iespējami labākas attiecības starp abām valstīm, kurām ir kopīgas vērtības, vēsture, pieredze un savstarpējas simpātijas", ziņoja Polijas prezidenta preses dienests.

Attiecības starp Poliju un Krieviju pasliktinājās deviņdesmitajos gados, kad Polija tuvinājās Rietumiem un pērn tika uzņemta NATO. Tajās iestājās krīze šī gada janvārī, kad Polija izraidīja deviņus Krievijas diplomātus, apsūdzot viņus spiegošanā.

Maskava atbildēja ar to pašu un arī atcēla sava ārlietu ministra vizīti Polijā, protestējot pret čečenu atbalstītāju uzbrukumu Krievijas konsulātam Polijā.

"Prezidents Putins .. sacīja, ka abu valstu tuvība aicina izveidot augsta līmeņa savstarpējas attiecības, kā arī likvidēt incidentus un barjeras, kas bloķē tās," teikts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!