Polijas prezidents Lehs Kačiņskis ceturtdien intervijā britu laikrakstam "The Times" paziņoja, ka homoseksuāļi ir pārāk daudz pārstāvēti armijā, lai gan viņš aizstāv viņu tiesības.
"Esmu dzirdējis, ka viņi (homoseksuāļi) ir pārāk daudz pārstāvēti armijā. Bet, ja virsnieks sāktu romānu ar jauniesaucamo, tas nebūtu pieļaujams," viņš sacīja intervijā.

Tomēr viņš uzsvēra savu negatīvo nostāju pret diskrimināciju. "Es neuzskatu, ka homoseksuāļus vajadzētu diskriminēt," teica Kačiņskis intervijā pirms savas nākamajā mēnesī gaidāmās vizītes Londonā.

"Manu privāto draugu lokā ir cilvēki ar dažādu seksuālo orientāciju, kaut arī viņi nav aktīvisti," viņš sacīja, piebilstot, ka neesot "ne ārsts, ne seksologs, ne speciālists", taču baidoties, ka aktīvisti var veicināt homoseksualitāti.

"Esmu nodzīvojis 57 gadus, redzējis vīriešus, kuri tiekas ar meitenēm, un vēlāk atklājis, ka viņiem ir cita orientācija," viņš teica.

Ja homoseksuāļu skaits palielināsies, "attiecības starp vīriešiem un sievietēm tiks apgrieztas ar kājām gaisā" un "cilvēce būs lemta iznīcībai".

Tomēr viņš uzsvēra, ka neesot ne tik tradicionāls, ne tik konservatīvs, kā apgalvo viņa kritiķi, lai gan viņš visu mūžu bijis katolis.

Intervijā netika skarta pašreizējā krīze Polijas valdības konservatīvo un populistu koalīcijā.

Kačiņskis, kura dvīņubrālis Jaroslavs ieņem premjerministra amatu, uzskata, ka partijas uzdevums ir "nosargāt" Poliju pret pagājušās valdības "daudzajām patoloģijām, no kurām jātiek vaļā".

Pirms novembrī gaidāmās vizītes Londonā prezidents teica, ka viņš jūtoties labi Lielbritānijas sabiedrībā Eiropas jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!