Polijas robežsargi piektdien vēlu vakarā novērsuši vairāku lielu migrantu grupu mēģinājumus nelegāli iekļūt valstī pāri Baltkrievijas robežai, sestdien paziņojis robežsardzes dienests.

Kā teikts tā izplatītajā paziņojumā, ārvalstnieki izturējušies agresīvi, metuši akmeņus, spridzinājuši petardes un laiduši darbā asaru gāzi. Fiksēti kopskaitā 195 mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu.

Vairāki cilvēki aizturēti par mēģinājumu palīdzēt 34 migrantu grupai pārkļūt pāri robežai. Viņu skaitā ir četri Polijas pilsoņi, pa diviem cilvēkiem no Ukrainas un Vācijas un pa vienam – no Azerbaidžānas un Gruzijas.

Kā ziņots, Baltkrievija iepriekš pavēstīja, ka migranti, kas pirms tam bija apmetušies mežā pie Kuzņicas-Bruzgu robežkontroles punkta, no turienes "brīvprātīgi pārcēlušies" uz pārsimt metru attālo loģistikas centru.

Polijas policija un robežsardze apstiprināja, ka līdzšinējā migrantu nometne ir tukša, un izplatīja no bezpilota lidaparāta filmētu videomateriālu, kas to apliecina. Poļu robežsargi sociālajā medijā "Twitter" vēstīja, ka uz loģistikas centru ārvalstniekus pārveduši Baltkrievijas drošības spēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!