Jauna Polijas sieviešu politiskā partija sākusi priekšvēlēšanu kampaņu, tajā izmantojot plakātus ar kandidāšu kailfotogrāfijām, lai gan tās var šokēt katoliskās Polijas iedzīvotājus.
Parlamenta vēlēšanas notiks 21.oktobrī. Gatavojoties tām, Sieviešu partija ir izgatavojusi plakātus ar septiņu kandidāšu kailfoto, un stap viņām ir arī šīs partijas dibinātāja, vadītāja un rakstniece Manuela Gretkovska.

Kailfoto intīmās daļas ir aizklātas ar partijas logo, uz kura rakstīts "Sieviešu partija. Polija ir sieviete". Plakātā arī ietverts partijas vēlēšanu lozungs "Visu nākotnei .. un nekas nav slēpjams".

"Šī plakāta nolūks ir graut stereotipus anahroniskajā politikas pasaulē, kur biežāk dominē mazrunīgi vīrieši ar melnām kaklasaitēm," Gretkovska paziņoja aģentūrai "Agence France Presse" (AFP).

"Mēs esam skaistas, kailas, lepnas. Mēs esam patiesas un vaļsirdīgas, miesa un dvēsele. Tā nav pornogrāfija, tur nekas nav jāsaskata seksa nozīmē, mūsu sejas ir inteliģentas, ieinteresētas, lepnas. Mums nav atvērta mute vai aizvērtas acis," sacīja partijas līdere.

"Mums interesē tikai nākotne, sieviešu stāvoklis sabiedrībā. Mēs atvērsim bijušo slepeno komunistu aģentu arhīvus, darīsim zināmas viņu korupcijas lietas," sacīja Gretkovska.

Sieviešu partija tika nodibināta gada sākumā un tajā ir apmēram pusotrs tūkstotis biedru. Starp viņām ir tādas Polijas slavenības kā aktrise Kristīna Janda un sieviešu boksa čempione Agneška Rilika.

Runājot par savu lēmumu iesaistīties politikā, Gretkovska sacīja, ka "pēdējais piliens bija Poļu ģimeņu līgas sāktās debates par pretabortu likuma pastiprināšanu".

Septembrī veiktā sabiedriskās domas aptaujā Sieviešu partiju atbalstīja trīs procenti vēlētāju. Lai iekļūtu parlamentā, tai vēlēšanās jāiegūst vismaz pieci procenti balsu.

Raksturojot šo aptaujas rezultātu, Gretkovska sacīja, ka "tas ir labs rezultāts ar iespēju pieaugt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!