Foto: AP/Scanpix
Spītējot Krievijas saspringtajām attiecībām ar ASV, Krievijas politiķis aicinājis valdību aizliegt Helovīna svinības, vēsta Krievijas laikraksts "Izvestia".

Georgijs Federovs, Pilsoniskās palātas kontroles institūcijas loceklis, vēstulē Krievijas kultūras ministram Vladimiram Medinskim norādīja, ka cilvēki visā Krievijā viņam sūdzējušies par "iereibušiem jauniešiem, kas ģērbušies kā līķi un monstri biedē sabiedrības locekļus uz ielas". Vēstulē viņš piebilst, ka Helovīna laikā svinības nakts klubos bieži "pārvēršas orģijās".

Federovs vēstulē atsaucas uz "saspringtajām attiecībām ar ASV" un norāda, ka Helovīns krieviem ir sveša kultūras tradīcija.

"Daži ekstrēmisti izmanto šo "brīvdienu" propagandas nolūkos. [..] Jums ir nepieciešams uzsākt kontrpropagandu. Mums pašiem ir savi tradicionālie svētki, kas nav pretrunā ar reliģisko ētiku un cilvēka morāli," skaidro politiķis.

Krievijas Kultūras ministrijas pārstāvis norādīja, ka ministrija vēl nav saņēmusi Federova vēstuli, kā arī norādīja, ka Helovīni parasti tiek atzīmēti kafejnīcās un restorānos, kas atrodas ārpus ministrijas kompetences. "Mēs neplānojam svinēt Helovīnu teātros, koncertzālēs vai bibliotēkās," skaidroja ministrijas pārstāvis.

Cilvēku jau metušies komentēt politiķa priekšlikumu. Viens no laikraksta "Izvestia" lasītājiem aicina svinēt Hangoverīnu (no angļ. val. "hangover" – paģiras), kas varētu būt brīvdiena, kad cilvēkus piemeklē "ķirbjgalvas" sāpes.

Helovīns ir Visu svēto dienas priekšvakars, ko atzīmē 31. oktobra vakarā. Helovīna vakarā bērni pārģērbjas par dažādiem mītiskiem un populāriem tēliem un apstaigā mājas, prasot saldumus.

Šī tradīcija radusies ASV, taču ar katru gadu Helovīns kļūst populārāks arī citās pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!