Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vien dažas dienas pēc premjera atlaišanas un parlamenta darba apturēšanas Tunisijas prezidents Kaiss Saeids atlaidis vēl vairākas amatpersonas, palielinot neskaidrību ap Ziemeļāfrikas valsts politiskajām norisēm, raksta "Al Jazeera".

Starp nule kā atlaistajiem cilvēkiem ir vairāki ierēdņi, tostarp armijas galvenais prokurors. Nedēļas sākumā Saeids atlaida arī aizsardzības ministru un tieslietu ministri.

Tāpat prezidents ir atcēlis likumdevēju parlamentāro imunitāti. Viņš arī licis izmeklēt arī trīs politiskās partijas, kas tiek turētas aizdomās par ārvalstu līdzekļu saņemšanu pirms vēlēšanām 2019. gadā. Reaģējot uz prezidenta lēmumiem, Saeida oponenti nedēļas sākumā valstī notiekošo raksturoja kā apvērsumu, taču 63 gadus vecais līderis šīs apsūdzības ir noraidījis.

Saeids sacījis, ka viņa rīcība ir pamatota, balstoties uz konstitūciju, kas ļauj valsts vadītājam "nenovēršamu draudu" gadījumā veikt nenoteiktus ārkārtas pasākumus.

Līdzās jaunajām politiskajām klizmām, kuras skārušas valsti, Tunisiju jau ilgstoši nomoka ekonomiskas problēmas. Tāpat negatīvu iespaidu uz valsts sociālekonomisko situāciju atstājusi Covid-19 pandēmija.

Plašāk par jaunākajiem politiskajiem Tunisijā iespējams lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!