Polijas prokuratūra pieprasījusi Krievijas izmeklētājiem informāciju par Smoļenskas armijas lidlauka signālugunīm, vēsta interneta medijs "Infox". Uzreiz pēc katastrofas ap apgaismošanas iekārtām darbojušies karavīri, kas pirms Polijas un Krievijas premjerministru Donalda Tuska un Vladimira Putina ierašanās mainījuši spuldzes.

Polijas medijos parādījušās versijas, ka apgaismes iekārtas katastrofas brīdī nav darbojušās.

Polijas Kara prokuratūras pārstāvis Zbigņevs Ržepa, kurš Maskavā darbojas poļu izmeklētāju grupā, radiostacijai TOK FM apliecināja, ka prokuratūra pieprasījusi Krievijas izmeklētājiem informāciju par apgaismošanas iekārtām lidlauka apkaimē.

"Mēs esam ieinteresēti noskaidrot visas katastrofas detaļas," sacīja pulkvedis. "Ir jānoskaidro visi apstākļi, ir jānopratina visi liecinieki, atskaites jānodod atklātībai."

Izmeklēšanas tehniskā komisija patlaban analizē lidostas "Severnij" lidojumu vadības darbības aviokatastrofas brīdī.

Kā ziņots, 10.aprīlī lidmašīnas avārijā pie Smoļenskas pilsētas Krievijas rietumos gāja bojā Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, viņa dzīvesbiedre Marija un citas augstas amatpersonas. Polijas delegācija bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā. Pavisam katastrofā dzīvību zaudēja 96 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!