Foto: AFP/Scanpix

Konservatīvā partija "Likums un taisnīgums" (PiS), kas pagājušās nedēļas nogalē notikušajās Polijas parlamenta vēlēšanās izcīnīja absolūto vairākumu, otrdien oficiāli apstiprināja, ka uz premjerministra amatu izvirza partijas priekšsēdētāja vietnieci Beātu Šidlo.

"Beāta Šidlo ir kandidāte, lai kļūtu par premjerministri," aģentūrai PAP pavēstīja PiS pārstāve Elžbeta Vilka, piebilstot, ka ar šo paziņojumu partija vēlas pielikt punktu jebkādām spekulācijām par iespējamo nākamo valdības vadītāju.

Pēc tam, kad PiS vēlēšanās izcīnīja absolūto vairākumu parlamenta apakšpalātā, dažos medijos parādījās ziņas, ka par premjerministru tomēr varētu kļūt pats PiS līderis Jaroslavs Kačiņskis. Citi savukārt minēja ekonomistu Pjotru Glinki, kas iepriekš bijis partijas kandidāts uz valdības vadītāja amatu.

Kačiņskis Šidlo kandidatūru izvirzīja jau jūnijā, kad viņa bija veiksmīgi novadījusi pašreizējā prezidenta Andžeja Dudas priekšvēlēšanu kampaņu.

Kā parlamenta deputāte Šidlo aizstāvējusi konservatīvās nostādnes tādos jautājumos kā aborti, ārpusdzemdes apaugļošana un Stambulas konvencija par cīņu pret vardarbību pret sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!