Foto: AFP/Scanpix/LETA

Polijas parlamenta apakšpalātas spīkers Mareks Kuhčinskis iztērējis gandrīz miljonu eiro, izmantojot valdības lidmašīnu lidojumiem no Varšavas līdz savai mājvietai Žešovas pilsētā, raksta portāls "Politico".

Opozīcijas politiķi par to pauduši asu nosodījumu, savukārt pats Kuhčinskis, kurš pārstāv valdošo "Likums un taisnīgums" partiju, savu rīcību aizstāv, sakot, ka šie lidojumi bija nepieciešami, lai varētu veikt savu darbu. "Es apzinos, ka lidojumu skaits ir liels, bet tas saistīts ar to darba modeli, kādu esmu izvēlējies," izteicās politiķis. Kuhčinskis valdības lidmašīnu izmantojis vairāk nekā 100 lidojumiem.

Attālums starp Varšavu un Žešovu ir aptuveni 320 kilometri. Polijas mediji ziņo, ka Kuhčinska lidojumi izmaksājuši nepilnu miljonu eiro.

Rudenī Polijā notiks parlamenta vēlēšanas un šis skandāls Polijas valdošajai valdībai var sagādāt problēmas. To apzinās arī "Likums un taisnīgums" līderis Jaroslavs Kačinskis, kurš izmainījis partijas noteikumus attiecībā uz valdības lidmašīnas izmantošanu. Viena no izmaiņām – politiķu radiniekiem, kuri izmanto valdības lidmašīnu, būs jāmaksā par lidojumu.

Kuhčinskis preses konferencē atvainojās "visiem, kurus aizskārusi" viņa rīcība. Tāpat politiķis paziņoja, ka ziedojis aptuveni 3500 eiro labdarībai un aptuveni 6500 eiro valsts Gaisa spēku fondam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!