Foto: AP/Scanpix

Pēdējo dažu dienu laikā dažādos pasaules medijos, bet galvenokārt pašas Krievijas sociālajos tīklos uzvirmojušas dažādas baumas par Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina mīklaino nozušanu. Ziņots, ka viņš pēdējo reizi publiski redzēts 5. martā, bet piektdien, 13. martā izplatītas fotogrāfijas un video ar viņa tikšanos ar Augstākās tiesas vadītāju.

Izskanējušas gan spekulācijas par viņa saslimšanu, gan melnais humors par Krievijas līdera nāvi, kā arī baumas, ka prombūtne ir rezultāts cīņai par varu Kremlī vai arī viņa jaundzimušā piedzimšana.

Šīs nedēļas laikā viņš ir atlicis tikšanos ar Krievijai svarīgajiem Kazahstānas un Baltkrievijas prezidentiem, kā arī nav notikusi viņa iknedēļas tikšanās ar Federālā Drošības dienesta vadītājiem, ziņo "Fortune.com"

Valstī, kurā prezidents ir ne tikai oficiālā seja, bet vienojošais līderis un politikas galvenais noteicējs, šāda nozušana tiek vērtēta īpaši aizdomīgi. Portāls atgādina, ka tikai pirms nepilna pusgada Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Vjačeslavs Volodins paziņoja: "Bez Putina nav Krievijas."

Putina pārstāvis Dmitrijs Peskovs jau noliedzis baumas par prezidenta veselības stāvokli, kas tikai veicinājis citu baumu versiju pieņemšanos spēkā.

Cīņa par varu?

Vienas no lielākajām bažām raisa baumas par Krievijas līderu savstarpējo cīņu par varu Kremlī. Jau vairākkārt par Putina iespējamo sekotāju nosaukts Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs. Viņš jau vairāk nekā desmit gadus saņem miljardiem lielas subsīdijas reģiona atbalstam, kas ļāvis ne tikai atjaunot Grozniju un ieviest kārtību kara izpostītajā valstī, bet arī izveidot spēcīgus militāros spēkus.

Savukārt Kadirova paziņojums, ka viens no Borisa Ņemcova slepkavībā aizturētajiem Zaurs Dadajevs, kurš pats tajā atzinies, ir "patiess patriots" varētu liecināt par cīņu par varu. Turklāt Dadajevs ir Kadirovam tuvu stāvoša persona - tā saucamā "Ziemeļu bataljona" komandieris.

Daudziem Kadirova paziņojums šķita kā Ņemcova slepkavības vainas uzņemšana uz sevi, vienlaikus apliecinot arī savu varu un neaizskaramību. Tas izskanēja tieši dienu pirms Putins viņam Kremlī pasniedza medaļu par pašaizliedzīgu kalpošanu valstij.

Putinam jaundzimušais?

Ne mazāk populāras ir baumas par Krievijas pirmās personas aizņemtību, esot blakus mīļotajai sievietei dzemdībās. Šveices mediji ziņo, ka slavenā Krievijas vingrotāja, bijusī parlamentāriete un "Nacionālās mediju grupas" vadītāja Alīna Kabajeva atrodas Šveices pilsētā Tičīno, kur jānotiek viņas trešā bērniņa dzemdībām.

Svētās Annas klīnikā Tičīno pilsētā bieži viesojoties Krievijas sabiedrības krējums. Slimnīca garantē aprūpi krievu valodā un lielu attālumu no Krievijas mediju objektīviem. Jau vairākkārt izskanējušas baumas, ka Kabajeva ar Putinu esot pāris. Tāpat tiek baumots, ka 31 gadu vecajai sportistei jau ir divi bērni. Visas baumas viņa līdz šim noliegusi.

Arī interneta jokdari netur sveci zem pūra un jau pajokojuši par citiem iespējamajiem prezidenta nozušanas iemesliem:









Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!