Foto: Reuters/Scanpix

Ja Donalds Tramps kļūtu par ASV prezidentu, Marina Lepena – par Francijas, bet Lielbritānijā par premjeru kļūtu Džeremijs Korbins, drošāk būtu kosmosā, trešdien laikrakstā "Dienas Bizness" publicētā intervijā saka uzņēmējs un bijušais Lielbritānijas tirdzniecības kameras Latvijā vadītājs Kamerons Grīvzs.

"Ja mēs dabūtu Trampu Amerikā, Lepenu Francijā un Korbinu Lielbritānijā, tad būtu jāapsver brīvprātīgā vieta kosmosa apguves programmā, jo tas būtu drošāk," viņš saka.

Komentējot populistu un labējo politiķu popularitāti, Grīvzs uzsver, ka Eiropai būtu ļoti slikti pazaudēt Lielbritāniju, ja tā nolemtu izstāties no Eiropas Savienības, jo kādam ir jālīdzsvaro vācieši un franči, kā arī eirozona kopumā.

"Nepieciešams kāds, kas viņiem pasaka "nē". Man ir dziļa cieņa pret Angelu Merkeli, bet ir vajadzīgs kāds, kurš viņiem pasaka "nē". Ja tāda nebūs, tad dāņiem, mazākā mērā beļģiem un varbūt arī spāņiem, un arī poļiem nebūs, ar ko kopā iestāties par līdzsvarotu Eiropu," viņš klāsta.

Grīvzs uzsver, ka labā politiskā spārna spiediens Eiropā ir gana satraucošs. "Lai Die's mums stāv klāt, ja mēs dabūsim Lepenu Francijā, un Austrijā mēs par mata tiesu jau nedabūjām galēji labējo kandidātu par prezidentu. Un ja Lielbritānija aizietu, kurš vēl varētu gribēt aiziet? Tas ir jautājums, par ko Latvijai vajadzētu satraukties," viņš min.

Grīvzs min vairākus argumentus Lielbritānijas palikšanai Eiropas Savienībā, uzsverot, ka cilvēki nesaprot, kā viss mainīsies, ja briti nolems izstāties. "Cilvēki vienkārši neredz, ka viss, pilnīgi viss mainīsies, un viņi pat nevarēs braukāt uz Eiropu, kā ierasts. Lielbritānija nekad nebūs Šengenas zonā – tas nu ir skaidrs, jo tie trīsdesmit Lamanša šauruma kilometri ir radījuši pilnīgi citu mentalitāti, tomēr ceļošanas vieglums ir no svara," klāsta uzņēmējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!