Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Krievijas izteiktajām apsūdzībām, ka Ukraina plānojusi teroraktus un mēģinājusi iefiltrēt diversantu grupas okupētajā Krimas pussalā, Ukrainas prezidents Petro Porošenko ceturtdien izsludinājis augstāko kaujas gatavību pie Krimas un valsts austrumos izvietotajās militārajās vienībās, vēsta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Savukārt Ukrainas Ģenerālštāba runasvīrs aģentūrai "Reuters" atklāja, ka 10. augustā armija valsts dienvidos sākusi ieplānotas militārās mācības.

Tāpat Kijeva pēdējās dienās jau ir norādījusi, ka Krievija pie Ukrainas robežas ar okupēto Krimas pussalu izvietojusi vairāk karavīru ar modernāku ekipējumu.

Vēstīts, ka Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) trešdien paziņoja, ka ir novērsis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes plānotus teroraktus Krimā. Apšaudē ar Ukrainas diversantu grupu naktī uz 7. augustu esot gājis bojā FDD darbinieks.

Savukārt naktī uz 8. augustu Ukrainas diversantu grupas centušās ielauzties Krimā. Uguns atbalsts tām sniegts no Ukrainas teritorijas, apgalvo FDD. Apšaudē gājis bojā Krievijas karavīrs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc tam paziņoja, ka Ukraina ir ķērusies pie "terora prakses".

Ukrainas Aizsardzības ministrija Krievijas paziņojumus nosauca par nepatiesiem un mēģinājumu attaisnot Krievijas agresīvās darbības.Ukrainas prezidents Petro Porošenko Maskavas apsūdzības nodēvēja par ciniskām un norādīja, ka tas ir kārtējais mēģinājums izteikt Ukrainai kara draudus.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis, reaģējot uz Krievijas darbībām, noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!