Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas valsts prezidenta pārstāvētā parlamenta, Augstākās radas, partija "Porošenko bloks" nominējusi parlamenta spīkeru Volodimiru Groismanu premjera amatam, liecina oficiāls partijas paziņojums.

Prezidents Petro Porošenko aicinājis parlamentu jau nākamajā nedēļā apstiprināt jauno valdību, lai izbeigtu politisko krīzi.

Pašreizējā Ukrainas premjera Arsēnija Jaceņuka pārstāvētā partija "Tautas Fronte" apsveikusi savus koalīcijas partnerus ar kandidāta atrašanu, kā arī norādījusi, ka, ja kabineta izveide notiks atbilstoši konstitūcijai, tad ir gatava jauno valdību atbalstīt.

Jau ziņots, ka Ukrainas parlamentā kopš pērnā gada nogales krietni saasinājušās domstarpības koalīcijā, bet Jūlijas Timošenko vadītā partija "Tēvzeme" koalīciju pat pametusi.

Premjers Jaceņuks, saasinoties viņa domstarpībām ar valsts prezidentu Petro Porešenko, februārī bija spiests izturēt uzticības balsojumu, kurā amatu saglabāja tikai ar nelielu balsu pārsvaru.

Tikmēr valsts Ministru kabinets strādā bez vairākiem ministriem, kuri politisko domstarpību dēļ no saviem amatiem atkāpušies.

Vietējā prese un politiķi notikumus dēvē par politisko haosu un krīzi. Ziņots, ka Jaceņuka valdība ilgstoši tiek kritizēta par nespēju izpildīt starptautisko aizdevēju ieteiktās reformas, kā arī tiek apvainota korupcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!