Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka piedalīsies 31. martā paredzētajās Ukrainas prezidenta vēlēšanās, raksta "Radio Brīvā Eiropa/ Radio Brīvība" (RFE/RL).

Uzrunājot tūkstošiem atbalstītāju, Porošenko izteicās, ka nolēmis kandidēt uz otro termiņu prezidenta amatā, jo izjūt "dziļas atbildības sajūtu valsts priekšā un (..) pagātnes un nākotnes paaudžu priekšā."

Porošenko par Ukrainas prezidentu kļuva 2014. gadā pēc tam, kad no amata gāza līdzšinējo līderi Viktoru Janukoviču. Porošenko administrācija aktīvi centusies veicināt dziļāku Ukrainas integrāciju ar Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Savā uzrunā Porošenko norādīja, ka nākamo piecu gadu laikā prioritāte joprojām būšot valsts bruņoto spēku stiprināšana un modernizācija, taču piebilda, ka tikai pilnvērtīga dalība ES un NATO spēšot garantēt Ukrainas neatkarību un drošību, vēsta RFE/RL.

22. janvārī savu kandidatūru pieteica arī Jūlija Timošenko. Aptauju dati liecina, ka tieši Porošenko un Timošenko ir galvenie favorīti uz uzvaru marta izskaņā gaidāmajās vēlēšanās, atzīmē medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!