Foto: Reuters/Scanpix

Kaujās Ukrainas austrumos piedalījušies 344 000 cilvēku, trešdien atklājot veterānu forumu, paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Ukrainas neatkarības garants ir Ukrainas Bruņotie spēki. Mūsu neatkarības, mūsu valstiskuma, mūsu patstāvības garants ir mūsu valsts austrumos notikušo kauju 344 000 dalībnieki," sacīja prezidents.

2017. gada laikā kauju dalībnieku statusu ieguvuši vairāk nekā 49 500 cilvēku.

Ukrainā 160 000 kauju dalībnieku ir pirmās kārtas rezervē un ir gatavi nepieciešamības gadījumā atkal atgriezties frontē, norādīja Porošenko.

"Teju 160 000 kauju dalībnieku ir pirmās kārtas operatīvajā rezervē. Tā ir gatavības pakāpe numur viens atkal ņemt rokās ieročus, ņemt tos rokās prasmīgi, profesionāli, ar augstu sagatavotības pakāpi. Ne par vismazāko rakstu zīmi nešaubos par to, ka katrs no jums ir gatavs atkal stāties ierindā," sacīja Porošenko.

Vienlaikus viņš atzina, ka nevēlas, lai veterānu un valsts dzīvē "atkal atgrieztos karš".

"Mēs cīnīsimies par Ukrainas zemi un mēs cīnīsimies par mieru," rezumēja Porošenko.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!