Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka konflikts Mukačevē noticis kontrabandas plūsmu pārdales dēļ, vēsta aģentūra UNIAN.

Porošenko atzīmējis, ka notikumi Mukačevē "atklājuši virkni problēmjautājumu, kurus nepieciešams nekavējoties atrisināt".

"Mums ir jāattin novecojušu problēmu kamols, kam nepieciešams nekavējoties rast risinājumu. Es runāju par klaniem, kontrabandu, korupciju un tamlīdzīgām lietām. Aina, kas tur [Mukačevē] notiek, nav melnbalta. Tā ir vienkārši satriecoši melna," sacījis prezidents.

Tāpat viņš pieprasījis atbruņot visas nelikumīgas ieroču krātuves valstī. "Tā ir īstu Ukrainas patriotu diskreditācija. Nevienam politiskajam spēkam nedrīkst un nebūs tiesību uzturēt nekādas ieroču krātuves. Nevienai politiskai organizācijai nebūs tiesību veidot banālus kriminālus grupējumus," paziņojis Porošenko.

Prezidents atzinis, ka iemesls konfliktam Mukačevē bijis kontrabandas plūsmas pārdale, tāpēc viņš pieprasījis no drošības iestāžu darbiniekiem apņēmīgas darbības cīņā ar kontrabandu. "Jābūt cietai un principiālai izmeklēšanai, lai atklātu visus iesaistītos. Kratīšanas, aizturēšanas un tieša kriminālatbildība. Šeit nepalīdzēs ne deputātu mandāti, ne citi sakari varasiestādēs."

Jau vēstīts, ka sestdien Aizkarpatu apgabala pilsētā Mukačevē notikušas apšaudes starp nacionālistu organizācijas "Labējais sektors" kaujiniekiem un deputāta Mihaila Lanjo cilvēkiem. Bojā gājuši trīs cilvēki, bet vēl deviņi ir ievainoti.

Pirmdien tika ziņots par diviem kaujiniekiem, kas pamanīti 15 kilometrus no pilsētas, kad ciema veikalā mēģinājuši nopirkt pārtiku. Iekšlietu ministrija paziņoja, ka vīriešiem izdevies aizbēgt uz mežu, izmantojot par ķīlnieku sešus gadus vecu bērnu, kuru pēc neilga laika neskartu atbrīvojuši.

Pašlaik ar helikopteru palīdzību notiek pazudušo kaujinieku meklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!