Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien kritizēja Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīti okupētajā Krimā, sakot, ka šis Putina solis ir daļa no plāna, lai palielinātu spriedzi Ukrainas austrumos.

"Tas ir izaicinājums civilizētajai pasaulei un plāna turpināšana, lai saasinātu situāciju, kuru Donbasā īsteno Krievijas karaspēks un viņu algotņi," sociālajā tīklā "Facebook" uzsvēra Porošenko.

Putins pirmdien apmeklēja Jaltu, lai Krievijas okupētajā pussalā sekmētu tūrismu, teikts paziņojumā Kremļa tīmekļa vietnē.

Izsakoties tieši par šo jautājumu, Porošenko norādīja, ka Krimai nākotne ir vienīgi Ukrainas sastāvā un tas attiecas arī uz tās "tūrisma" nākotni.

"Noziedznieku vienmēr velk atpakaļ uz nozieguma vietu," sociālajā tīklā, izsakoties par Putina Krimas apmeklējumu, savukārt norādīja Krimas tatāru līderis Refats Čubarovs.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!