Foto: AP/Scanpix

Jaunas sadursmes policijas un protestētāju starpā otrdien izraisījušās Portsaīdā, Ēģiptes Suecas kanāla reģionā, kur vardarbībā nedēļas nogalē dzīvību zaudēja seši cilvēki.

Konfrontācija izvērtās ap galveno drošības dienestu ēku, kas pirmdien tika aizdedzināta. Policijas īpašo uzdevumu vienības raidīja asaru gāzes šāviņus protestētājos, kas likumsargus apsvaidīja ar degmaisījuma bumbām.

Portsaīdā nemieri aizsākās janvārī, kad tiesa vairākiem vietējā futbola kluba līdzjutējiem piesprieda nāvessodu par pērn notikušajām nekārtībām, kurās dzīvību zaudēja 74 cilvēki, bet vairāk nekā tūkstotis tika ievainoti.

Nemieri ar jaunu spēku atsākās svētdienas vakarā, kad sadursmēs dzīvību zaudēja seši cilvēki, arī trīs policisti.

Simtiem cilvēku guva ievainojumus pirmdienas vakarā incidentos, kas izraisījās pēc tam, kad varasiestādes nolēma pārvietot apsūdzētos futbola fanus, kas vēl tikai gaida spriedumu.

Lietā, kurā 21 cilvēkam jau ir piespriests nāvessods, spriedumu gaida vēl 39. Nemieros, kas izraisījās pēc janvāra sprieduma, dzīvību zaudēja vismaz 40 cilvēki.

Sagaidāms, ka spriedums tiks pasludināts sestdien.

Kuģu satiksme Suecas kanālā, kas ir nozīmīga globālās tirdzniecības transporta artērija, nav traucēta, vēsta kanāla administrācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!