Foto: AFP/Scanpix

Portugāles policija paziņojusi, ka ir konfiscējusi jebkad lielāko viltotu eiro naudaszīmju partiju – 1901 viltotu 200 eiro banknoti, kuru nominālvērtība ir vairāk nekā 380 000 eiro (268 tūkstoši latu), ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Operācijā, kas notikusi valsts ziemeļu pilsētā Portu, aizturēts 46 gadus vecs ārzemnieks, kura identitāte un tautība netiek atklāta.

Policija norāda, ka banknotes ir ar "izcilu kvalitāti", un izsaka aizdomas, ka šī veida viltojumi, galvenokārt Spānijā, Itālijā, Vācijā, Bulgārijā un Portugālē ir apgrozībā jau desmit gadu. Policija uzsver, ka tā ir līdz šim lielākā atrastā viltoto eiro partija.

Šī šomēnes ir jau otrā Porto pilsētā konfiscētā viltoto eiro partija, norāda BBC. Policija nesen likvidēja naudas viltošanā aizdomās turētu grupējumu, kurā darbojās pieci Portugāles pilsoņi. Operācijā tika konfiscētas viltotas banknotes, kuru nominālvērtība sasniedza 30 000 eiro (21 tūkstotis latu).

Eiro kā starptautisku darījumu valūtas lomas pieaugums padara to par pievilcīgu viltošanas mērķi organizētās noziedzības grupējumiem gan Eiropas Savienībā (ES), gan ārpus tās, uzsver Portugāles policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!