Foto: AFP/Scanpix
Holivudas filmas "Rokijs 3" himniskās dziesmas "Tīģeracs" ("Eye of the Tiger") komponists sūdz tiesā potenciālo ASV prezidenta kandidātu no Republikāņu partijas Ņūtu Gingriču, kurš bez atļaujas izmantojis šo dziesmu savas priekšvēlēšanu kampaņas pasākumos.

Ierakstu kompānija "Rude Music Inc." pirmdien tiesā Čikāgā iesniedza prasību, kurā teikts, ka Gingričs jau kopš 2009.gada izmantojis šo dziesmu, pavēstot par savu ierašanos publiskos pasākumos.

Prasībā uzsvērts, ka Gingričs nav saņēmis atļauju šīs dziesmas izmantošanai no Frenka Salivana, kurš kopā ar Džimu Peteriku 1982.gadā komponēja šo dziesmu un nodrošināja autortiesības uz to.

Prasības iesniedzēji aicina tiesu aizliegt Gingričam šīs dziesmas izmantošanu, kā arī pieprasa, lai viņš kompensētu zaudējumus un segtu tiesāšanās izdevumus.

Gingriča kampaņas juristi vēl nav komentējuši šo ziņu.

Jau vēstīts, ka bijušais ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs 21.janvārī uzvarēja Dienvidkarolīnas štatā notikušajās Republikāņu partijas priekšvēlēšanās šīs partijas kandidāta izvirzīšanai ASV prezidenta vēlēšanām.

Pirms tam republikāņu priekšvēlēšanas notika divos štatos - Aiovā, kur uzvarēja bijušais senators no Pensilvānijas Riks Santorums, un Ņūhempšīrā, kur uzvarēja bijušais Masačūsetsas štata gubernators Mits Romnijs.

Otrdien republikāņu priekšvēlēšanas notiek Floridas štatā. Tajās ir četri pretendenti - bijušais Kongresa Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs, kongresmenis no Teksasas Rons Pols, bijušais Masačūsetsas štata gubernators Mits Romnijs un bijušais senators no Pensilvānijas Riks Santorums.

Republikāņu partijas atbalstītāji štatu priekšvēlēšanās balso par savu favorītu, kurš vēlāk varētu stāties pretī pašreizējam valsts vadītājam demokrātam Barakam Obamam cīņā par ASV prezidenta amatu. Republikāņu kandidāts 6.novembrī paredzētajām prezidenta vēlēšanām tiks paziņots augustā Republikāņu nacionālajā konventā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!