Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Poznaņā, Polijā, ierobežos tādu bērnu, kas nav vakcinēti pret slimībām, uzņemšanu bērnudārzos, vēsta laikraksts "Gazeta Wyborcza".

Poznaņā prioritāte būs vecākiem, kas "izpildījuši savus pienākumus un kuru bērni ir vakcinēti", laikrakstam sacīja pilsētas vicemērs Jendžejs Solarskis.

Jaunie noteikumi attieksies gan uz valsts, gan privātajiem bērnudārziem, kas saņem pilsētas budžeta subsīdijas. Rindās uz vietām Poznaņas pārpildītajos bērnudārzos ir vairāk nekā 200 bērnu vecāku, norāda laikraksts.

Šie pasākumi tiek īstenoti, varasiestādēm reaģējot uz pieaugošo nevakcinēto bērnu skaitu reģionā. Pirms diviem gadiem Lielpolijas vojevodistē, kuras galvaspilsēta ir Poznaņa, bija aptuveni 2000 nevakcinētu bērnu. Līdz 2018.gada jūnijam viņu skaits ir vairāk nekā dubultojies.

Dome uzskata - nav pieļaujams, ka "vakcinācijas pretinieku organizācijas apdraud bērnus," laikraksts citē Solarska teikto. "Mums ir jārīkojas atbilstoši sabiedrības interesēm, tāpēc arī tiek pieņemti jaunie noteikumi," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!