Itāļu uzņēmējs un nekustamo īpašumu kompānijas "Pro Kapital" padomes priekšsēdētājs Ernesto Preatoni paziņojis, ka ir vīlies Igaunijā un šī valsts vairs viņu neinteresē. Šādu paziņojumu viņš sniedzis trešdien pirms aizlidošanas no Tallinas.
Pēc neapstiprinātām ziņām, Preatoni devies uz savām otrajām mājām Milānā.

Preatoni pēdēji vārdi Igaunijā bijuši, ka viņš nekad vairs nevēlas savā mūžā redzēt nevienu Igaunijas žurnālistu, raksta "Aripaev Online".

Otrdien Tallinas fondu biržas kotēšanas komisija nolēma pārtraukt "Pro Kapital" akciju tirdzniecību, par spīti Preatoni un citu kompānijas vadītāju sniegtajiem papildus paskaidrojumiem.

3.augustā Igaunijas nodokļu policija veica kratīšanu advokātu birojā "Legalia", kurā strādā Preatoni konsultējošais jurists Aivars Pihlaks. Kratīšana veikta cerībā atrast materiālus par Preatoni firmas "Baltic Investments" nelikumīgajām darbībām.

"Baltic Investments" ir Honkongas kompānija, kas noslēgusi līgumu ar Ernesto Preatoni piederošo kompāniju "Pro Kapital". Saskaņā ar vienu izmeklēšanas versiju ar nekustamo īpašumu darījumu palīdzību "Baltic Investents" no Igaunijas izvedusi lielas naudas summas, par kurām nav maksāti nodokļi. Firma "Pro Kapital" no "Baltic Investments" bija iegādājusies Rotemana kvartālu un nekustamo īpašumu zvejas ostas rajonā.

Preatoni intervijās Igaunijas laikrakstiem vairākkārt noliedza apgalvojumus, ka viņa vadītā "Pro Kapital" nodarbotos ar nelikumīgām mahinācijām un krāptu investorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!