Foto: DELFI

SIA "Draugiem", kura galvenie darbības virzieni ir portāla "draugiem.lv" izstrāde un uzturēšana, kā arī reklāmas pakalpojumu sniegšana, 2023. gadā apgrozījis 1,3 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas gūstot 220,69 tūkstošu eiro peļņu, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

2022. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,6 miljoni eiro, bet peļņa – 223,3 tūkstoši eiro.

Uzņēmuma ieņēmumus veido portāla pakalpojumu tirdzniecība, kā arī ieņēmumi no spēlēm un reklāmām. Iepazīstoties ar SIA "Draugiem" finanšu rādītājiem, "Lursoft" "Multi" atskaitē redzams, ka visaugstāko apgrozījumu uzņēmums sasniedzis 2010. gadā, kad tas apgrozīja 6,04 miljonus eiro.

"Lursoft" dati rāda, ka pagājušajā gadā SIA "Draugiem" bija darba devējs 19 darbiniekiem, kopumā uzņēmumam nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājot 459,35 tūkstošus eiro.

Pērn uzņēmums slēdzis kolektīvās iepirkšanās portāla "PerkamKopa.lv" darbību.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA "Draugiem" atzīst, ka, sekojot tirgus tendencēm sociālo mediju maksas pakalpojumu sniegšanā, uzņēmuma apgrozījums un peļņa samazinās, tomēr joprojām SIA "Draugiem" nākotnes izredzes tiek vērtētas kā stabilas. Tiek prognozēts, ka arī šogad SIA "Draugiem" darbības rādītāji saglabāsies esošajā līmenī.

2005. gadā reģistrētā SIA "Draugiem" kapitāldaļu turētāji ir Lauris Liberts (4,7%), Mārtiņš Pikšens (5%) un Agris Tamanis (90,3%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!