ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) attiecības ar Bila Klintona administrāciju pēdējo gadu laikā tik ļoti pasliktinājušās, ka FIB direktors Luiss Frī bija nolēmis sagaidīt jaunu administrāciju, lai pabeigtu izmeklēšanu par Irānas valdības amatpersonu līdzdalību terora aktu sarīkošanā 1996.gadā Saūda Arābijā, vēstī žurnāls "New-Yorker".
Šajos terora aktos gāja bojā 19 ASV pilsoņi, bet vēl 500 cilvēku tika ievainoti.

Žurnāls "New-Yorker" pirmdien ziņo, ka, tuvojoties Klintona prezidentūras noslēgumam, FIB direktors ir pārstājis uzticēties prezidentam. Lai arī Frī bijis pārliecināts par to, ka viņa rīcībā ir pietiekami daudz pierādījumu apsūdzību izvirzīšanai pret terora aktu organizatoriem, viņš tomēr nolēmis pagaidīt līdz jaunas ASV administrācijas nākšanai pie varas.

Publikācijā teikts, ka FIB vadītāji nav vēlējušies informēt Klintonu par kādu braucienu uz Ķīnu, kura mērķis bija noskaidrot vairāku Ķīnas amatpersonu iespējamo ietekmi uz toreizējo ASV administrāciju.

Piemēram, vienā no Frī telefonsarunām ar vietniekiem Viljamu Espozito un Robertu Braientu uz jautājumu, vai informēt toreizējo ASV valsts sekretāri Madlēnu Olbraitu un Klintonu par braucienu uz Ķīnu, Braients viņam atbildējis: "Kādēļ lai mēs viņu informētu? Viņš ir blēdis. Viņš nav labāks par bankas aplaupītāju. Vai tad mēs stāstītu bankas aplaupītājam par savu izmeklēšanu?" vēstī žurnāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!