Foto: AP/Scanpix

Izraēlas kara lidmašīnu pagājušo trešdien veiktā uzlidojumā Sīrijā var būt nodarīti postījumi šīs valsts galvenajam bioloģisko un ķīmisko ieroču pētniecības centram, svētdien ziņoja laikraksts "New York Times".

Uzlidojums bija vērsts pret zenītraķetēm un tuvumā esošu militāru kompleksu, kurā esot bijuši ķīmiski reaktīvi, ziņu aģentūrai AFP pavēstīja ASV amatpersona.

Jebkādus postījumus Sīrijas Zinātnisko pētījumu centram nodarīja aviobumbas, ar kurām tika bombardētas automašīnas, kas vedušas zenītraķetes, un šo raķešu eksplozijas, laikrakstam paziņoja augsta ranga ASV amatpersona.

Sīrijas armija ir paziņojusi, ka Izraēlas kara lidmašīnu veiktajā uzlidojumā militārās pētniecības centram Džamrajā uz ziemeļrietumiem no Damaskas nogalināti divi un ievainoti pieci cilvēki.

Sīrijas armija tomēr noliedza ziņas, kas Izraēlas gaisa spēki veikuši uzlidojumu kravas automašīnām, kas vedušas raķetes Libānas robežas virzienā.

Par uzlidojumu autokolonnai ar ieročiem Sīrijā pie Libānas robežas bija paziņojuši Libānas drošības spēku pārstāvji, Rietumvalstu diplomāti un Sīrijas nemiernieki. ASV ziņu aģentūra citēja ASV amatpersonas teikto, ka šie ieroči bija Krievijā ražotas zenītraķetes SA-17.

Izraēla ir paudusi bažas, ka Sīrijas ķīmiskie ieroči varētu nonākt Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" vai citu kaujinieku organizāciju rokās. "Hezbollah" ir Sīrijas režīma sabiedrotais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!