Foto: AFP/Scanpix
Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu joprojām atbalsta valsts iedzīvotāju vairākums, svētdien paziņoja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Kā politiķim un kā prezidenta amata kandidātam Putinam joprojām ir vairākuma atbalsts. Un pret vairākuma viedokli mums būtu jāizturas ar cieņu," sacīja Peskovs aģentūrai AFP, komentējot sestdien visā Krievijā notikušās protesta akcijas, kurās piedalījās tūkstošiem cilvēku.

"Ir acīmredzami, ka sacensībā par prezidenta amatu Putins ir ārpus konkurences," uzsvēra Krievijas premjera preses sekretārs.

"Patiešām, protesti notika. Tie bija mierīgi protesti saskaņā ar likumu un pelna cieņu," sacīja Peskovs.

"Attiecībā uz viņu prasībām - viņu viedoklis tiek uzklausīts un viņu viedoklis tiek cienīts. Šie cilvēki, kas izgāja ielās - viņi ir ļoti svarīga sabiedrības daļa. Bet viņi ir mazākums," teica Putina preses sekretārs.

Jau ziņots, ka sestdien visā Krievijā desmitiem tūkstoši cilvēku piedalījās protesta akcijās pret pārkāpumiem šomēnes notikušajās Valsts domes vēlēšanās.

4.decembra parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanās valdošā partija "Vienotā Krievija" uzvarēja, iegūstot 49,3% vēlētāju atbalsta un 238 no 450 vietām, tomēr, salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu, partija zaudēja 77 vietas. Opozīcija norāda, ka arī šis rezultāts ir panākts ar krāpšanos un reālais atbalsts premjerministram Vladimiram Putinam un viņa partijai ir krietni vien mazāks. Pret pārkāpumiem vēlēšanās visā Krievijā protestējuši tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!