Foto: Reuters/Scanpix

ASV jaunās sankcijas pielikušas punktu Kremļa cerībām, ka izdosies uzlabot attiecības ar pašreizējo ASV administrāciju, trešdien atzina Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, vienlaikus brīdinot, ka "Krievijai pasludināts pilnvērtīgs tirdzniecības karš".

Sankciju režīms "saglabāsies desmitgadēm ilgi", jo ierobežojumiem ir "visaptverošs raksturs" un tos nav iespējams atcelt ar ASV prezidenta rīkojumu bez Kongresa piekrišanas, sociālajā tīklā "Facebook" skaidroja Medvedevs.

Maskavas un Vašingtonas attiecības "būs ārkārtīgi saspringtas neatkarīgi no Kongresa sastāva vai prezidenta personības", viņš piebilda.

Krievijas varasiestādes "turpinās darbu pie ekonomikas un sociālās sfēras attīstības", norādīja premjers. "Mēs tiksim galā."

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien parakstīja Kongresa pieņemto likumprojektu par jaunām sankcijām pret Krieviju, kā arī Irānu un Ziemeļkoreju.

Atbilstoši likumam sankcijas var tikt noteiktas pret vairākām Krievijas ekonomikas nozarēm - derīgo izrakteņu ieguvi, metalurģiju, jūras un dzelzceļa transportu. Sarakstu ar konkrētām kompānijām, pret kurām tiks noteiktas sankcijas, sastādīs ASV Finanšu ministrija.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs jau norādījis, ka sankciju likumprojekta parakstīšana "de facto" neko nemaina, vēstīja ziņu aģentūra "RIA Novosti".

"Tas nav jaunums. Lieta tāda, ka tika pieņemts likumprojekts, un ar [ASV] prezidenta parakstu vai bez tā tas automātisku kļūtu par likumu," skaidroja Peskovs.

Viņš arī atgādināja, ka Maskava jau spērusi atbildes soļus saistībā ar Vašingtonas darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!