Foto: AFP/Scanpix

Pedofili, kas internetā meklēs informāciju, kā noskatīt un sagatavot upuri, un izvairīties no aizturēšanas, tiks uztverti tāpat kā teroristi, kas tīmeklī meklē spridzināšanas padomus, par Lielbritānijas premjera Deivida Kamerona teikto vēsta raidsabiedrība RT.

Premjers norāda, ka vēlas likvidēt "caurumu" likumos, kas pieļauj to, ka pedofili var likumīgi izstrādāt un izplatīt internetā tāda veida "instrukcijas".

"Ir pilnībā nepieņemami, ka likumos ir caurums, kas atļauj pedofiliem rakstīt un izplatīt šos pretīgos dokumentus. Es gribu būt drošs, ka mēs darām visu, ko varam, lai aizsargātu bērnus, un tāpēc es padaru tos nelegālus," Kamerons laikrakstam "Sunday Times" pastāstījis par savām plānotajām izmaiņām likumos.

Premjers atsaucas uz "Terorisma aktu 2000", kas aizliedz terorisma rokasgrāmatas.

Nepilnības pirmo reizi tika konstatētas, kad Lielbritānijas drošības iestādes internetā atrada "pedofilu rokasgrāmatas", kura nevar atrast ar standarta tīmekļa meklēšanas programmām, piemēram, "Google". Pagaidām nav zināms, cik daudz šādu dokumentu eksistē un cik reizes tie ir lejupielādēti.

Vēršanās pret pedofiliem Lielbritānija pastiprinājās, kad nāca gaismā ziņas, ka kādas Londonas privātskolas vēstures skolotājs no ASV ir sazāļojis un seksuāli izmantojis līdz pat 64 zēnus.

Pedofils Viljams Vahijs 2014. gada martā izdarīja pašnāvību, kad ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) sāka izmeklēšanu par viņam piederošā atmiņas kartē atrastiem bērnu kailfoto, kas uzņemti sākot ar 2008. gadu. Londonā Vaihijs strādājis no 2009. līdz 2013. gadam, raksta RT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!