Foto: AP/Scanpix

Krievijas Izmeklēšanas komiteja sākusi pirmsizmeklēšanas pārbaudi pret ieslodzītās ukraiņu kara lidotājas Nadeždas Savčenko advokātu Marku Feiginu attiecībā uz iespējamiem "ekstrēmistiskiem izteikumiem", trešdien tviterī paziņojis pats advokāts.

Kā vēsta "Censor.net", advokāts norādījis, ka par to viņu pa tālruni informējis Izmeklēšanas komitejas izmeklētājs Levins. Feigins apliecinājis, ka tas nav pirmā aprīļa joks, un solījis neatteikties no Savčenko aizstāvēšanas.

"Viņi cietās deviņarpus mēnešus. Tiem paejot, kļuva skaidrs, ka "Savčenko lieta" brūk. Neatbrīvojoties no Feigina, izlocīties neizdosies," viņš spriedis, atgādinot, ka līdzīgi noticis jau 2012.gadā, kad viņš aizstāvēja pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces.

"Lai kā nepavērstos situācija, apliecinu ukraiņiem un mūsējiem, ka no Nadeždas aizstāvēšanas neatkāpšos. Mēs, Feigini, tā neesam raduši," viņš solījis.

Kā ziņots, Maskava 33 gadus veco Savčenko vaino divu Krievijas žurnālistu nāvē Ukrainas austrumos, un pret viņu ierosināta arī krimināllieta par robežas nelikumīgu šķērsošanu. Jau vairāk nekā deviņus mēnešus viņa atrodas ieslodzījumā Krievijā. 10.februārī tiesa pagarināja viņas apcietinājumu līdz 13.maijam.

Savčenko pieteikusi badastreiku un apsūdzības noliedz, skaidrojot, ka viņa nolaupīta un aizvesta uz Krieviju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!