Foto: Reuters/Scanpix

Operācijā pret teroristu grupējumu "Al Shabab" ceturtdien Somālijā dzīvību zaudējis ASV armijas karavīrs, vēsta aģentūra "Associated Press".

Šis ir pirmais gadījums vairāk nekā 20 gadu laikā, kad Somālijā dzīvību zaudējis ASV armijas pārstāvis, norāda "Associated Press". 1993. gadā ASV atvilka savus spēkus no Somālijas, jo Mogadišu tika notriekti divi armijas helikopteri un ASV kaujinieku līķi vilkti caur galvaspilsētas ielām.

ASV armija paziņojumā norāda, ka incidents noticis ceturtdien netālu no pilsētas Barī, kas atrodas 64 kilometrus uz rietumiem no galvaspilsētas Mogadišu. Paziņojumā minēts, ka ASV spēki asistējuši Somālijas armijai uzdevumā.

"Al Shabab" caur tās ziņu aģentūru "Shahada" paziņoja, ka operācijā dzīvību zaudējuši daudzi grupējuma kaujinieki.

ASV un Somālija pēdējo nedēļu laikā ir paziņojušas par jauniem centieniem cīnīties ar "Al Shabab", norāda "Associated Press". ASV prezidents Donals Tramps atļāvis agresīvākus triecienus no gaisa pa ekstrēmistu pozīcijām. Tāpat ASV armija apstiprinājusi, ka Somālijā izvietos desmitiem kaujinieku, lai apmācītu Somālijas armiju loģistikas jautājumos.

Savukārt jaunievēlētais Somālijas prezidents Muhameds Abdula Muhameds aprīlī apņēmās izvērst jaunu ofensīvu pret valstī bāzēto "Al Shabab", kas pamanījusies izvērst uzbrukumus arī citviet Austrumāfrikā.

Pēdējo gadu laikā ASV armija uz Somāliju nosūtījusi vairākas īpašo uzdevumu vienības un pretterorisma padomniekus, kā arī īstenojusi vairākus dronu uzbrukumus, atgādina "Associated Press".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!