Par spīti Krievijas prezidenta Vladimira Putina nesenajam rīkojumam samazināt Maskavas militāro klātbūtni Sīrijā, realitātē notiekot pretējais, atsaucoties uz divām ASV amatpersonām, vēsta telekanāls "Fox News".

"Krievi saka, ka izved spēkus, bet mēs neredzam pierādījumus, ka tas notiktu. Tieši pretēji, mēs redzam jaunus papildinājumus," teikusi viena no amatpersonām.

Medija avoti pastāstīja, ka šonedēļ uz Krievijas aviobāzi Sīrijā ir nosūtīti četri papildu kaujas lidaparāti, kuri pa ceļam uzpildījušies Irānā. Su-25 lidmašīnas, kas paredzētas tuvajam gaisa atbalstam, Sīrijā ieradušās pirmdien.

Tāpat Krievija izvietojusi papildu civilos līgumdarbiniekus un kaujiniekus no Čečenijas, neprecizējot skaitu, teicis viens no avotiem. Krievija Sīrijā izvietojusi aptuveni 36 kaujas lidmašīnas un helikopterus, kuru skaits pēdējā mēneša laikā neesot mainījies.

7. janvārī Krievija paziņoja, ka sāk daļēju karaspēka izvešanu no Sīrijas, kā pirmo prom sūtot savu vienīgo aviācijas bāzes kuģi "Admirālis Kuzņecovs".

"Fox News" avoti norāda, ka "Admirālis Kuzņecovs" pašlaik piedaloties kaujas šaušanas mācībās pie Lībijas krastiem. Savukārt Krievijas tālas darbības bumbvedēji veicot uzlidojumus Sīrijā no Mozdokas bāzes Krievijas dienvidos.

Ziņots, ka pirms pēdējā paziņojuma par spēku izvešanu Krievija jau reiz ir informējusi, ka samazina klātbūtni Sīrijā. 2016. gada 14. martā Kremļa saimnieks Vladimirs Putins paziņoja, ka Bruņotajiem spēkiem uzdotie mērķi Sīrijā ir sasniegti un tiek sākta Krievijas karaspēka izvešana no šīs valsts.

Taču Krievijas militārā aktivitāte Sīrijā pēc šī paziņojuma nemazinājās un Maskavas atbalstītie Asada spēki 2016. gada 27. martā atguva "Daesh" ieņemto Palmīras pilsētu.

Tiesa, 2016. gada decembrī, kad Krievijas spēki, stiprinot Asada režīmu aktīvi piedalījās nemiernieku kontrolēto Alepo rajonu bombardēšanā, Palmīra atkal krita "Daesh" rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!