Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Gruzijas policija piektdienas naktī veica pretnarkotiku reidus vairākos Tbilisi naktsklubos, kuru laikā vairāki cilvēki aizturēti aizdomās par narkotiku pārdošanu. Tikmēr tūkstoši reidu laikā no klubiem evakuēto cilvēku, paužot nepatiku pret policijas stingro rīcību, sapulcējās uz stihisku mītiņu pie parlamenta ēkas, vēsta portāls "Currenttime".

Protestu laikā policija aizturējusi vēl aptuveni 20 cilvēkus.

Nākamajā dienā protestētāji pie parlamenta izveidoja telšu pilsētiņu, kuru policija drīz vien nojauca. Demonstranti uzskata, ka policijas reidi bija pārāk brutāli.

В Тбилиси провели жесткие антинаркотические рейды по двум главным клубам столицы. Их посетители устроили многотысячный мирный протест напротив здания парламента – он перерос в большой рейв под открытым небом pic.twitter.com/KFssz0GGE8— Настоящее Время (@CurrentTimeTv) May 13, 2018

Taču protesta akcijas turpinājās arī svētdien un to laikā radikālāk noskaņotas demonstrantu grupas mēģināja izlauzties pie parlamenta. Protestētāji uzskata, ka policija ir pārkāpusi savas pilnvaras un pieprasa iekšlietu ministra atkāpšanos.

Ministrs Georgijs Gaharija svētdien vakarā uzrunāja demonstrantus un atvainojās tiem, kas jutušies apdraudēti vai cietuši policijas rīcības dēļ. Vēlāk vakarā protesti rimušies.

Policija skaidroja, ka pretnarkotiku reidi notikuši pēc izmeklēšanas par "jaunu cilvēku traģisku bojāeju" narkotiku pārdozēšanas dēļ.

Iekšlietu ministrija norāda, ka pirms reidu sākuma klubu apmeklētājiem ir piedāvāts brīvprātīgi atdot narkotikas un tādejādi izvairīties no kriminālatbildības.

Iepriekš aprīlī kluba "Basiani" īpašniece Nadža Orašvili paziņoja par vairākiem narkotiku pārdozēšanas gadījumiem savā klubā un apstiprināja, ka divi jaunieši miruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!