Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas austrumos notiekošās pretterorisma operācijas (PTO) aktīvā fāze varētu noslēgties mazāk kā pēc mēneša, atsaucoties uz armijas Ģenerālštābu, ziņo aģentūra UNIAN.

"Es negribētu nosaukt konkrētus termiņus, bet aktīvā PTO fāze tiks pabeigta netālā nākotnē," intervijā žurnālam "Novoe vremja" paziņoja Ģenerālštāba priekšnieks Viktors Muženko.

"Negribu pāragri minēt, nosaukt mēnešu un dienu skaitu. Iespējams, tas notiks agrāk kā pēc mēneša," norādīja ģenerālleitnants Muženko.

Vēstīts, ka Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos. Tomēr kaujinieku rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!