Foto: AFP/Scanpix

Uzbrukumā pie Ukrainas robežpārejas punkta "Marinovka" pretterorisma vienība iznīcinājusi trīs prokrievisko separātistu tankus, divus bruņutransportierus un trīs uzbrucēju automašīnas, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra pārstāvja Dmitrija Timčuka teikto, ceturtdien, 17.jūlijā, raksta portāls "Unian".

Uzbrukumi Ukrainā robežpārejas punktam "Marinovka" sākās jau naktī uz trešdien, 16.jūliju, kad tur esošās pretterorisma vienības no Krievijas puses apšaudītas arī ar reaktīvās artilērijas iekārtām "Grad". Dienu pēc apšaudēm tiek vēstīts, ka Ukrainas spēki kopumā atraidījuši četrus uzbrukumus šim punktam, iznīcinot arī separātistu militāro tehniku.

"Vakar [trešdien] Marinovkā nerima kaujas. Kaujinieki uzbruka ar pieciem tankiem un vairākiem bruņutransportieriem, no kuriem trīs tankus un divus bruņutransportierus pretterorisma vienības iznīcināja," paziņojis Timčuks. Tiek vēstīts, ka uzbrukumos ir arī cietušie, bet viņu skaitu vēl precizē.

Teroristi sarīkojuši uzbrukumus arī netālu no Luhanskas, kur uzbrukts ar mīnmetēju. Timčuka rīcībā esošā informācija liecina, ka cietušo starp Ukrainas karavīriem nav. Apšaudes notikušas arī pie Luhanskas lidostas.


Jau vēstīts, ka Ukrainas pierobežā ar Krieviju trešdien noris smagas kaujas. Mediji ziņoja, ka uzbrukumu ar 10 tankiem piedzīvo Ukrainas robežpārejas punkts "Marinovka". Ukrainas armijas vienības no Krievijas teritorijas apšaudītas jau naktī uz trešdienu.

"Grad" apšaudes Ukrainas konfliktā pēdējās nedēļās notikušas vairākas reizes. 11.jūlijā "Grad" apšaudē Luhanskas apgabalā gāja bojā 19, bet ievainoti 93 karavīri. Savukārt pirmdien prokrieviskie kaujinieki ar "Grad" iekārtām apšaudījuši Luhanskas dzīvojamos rajonus.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!