Foto: Kadrs no video

Pēdējā laika lielākie Ukrainas spēku panākumi ir novēroti uz ziemeļiem no Harkivas, kur ukraiņu cīnītāji veiksmīgi atspiež okupantus Krievijas robežas virzienā un arvien skaidrāk parādot, ka Kremļa mērķis ieņemt otru lielāko Ukrainas pilsētu ir izgāzies.

No pēdējo dienu aktīvajām kaujām dinamiskus kaujas kadrus publicējis Ukrainas armijas Ģenerālštābs.

Britu Aizsardzības ministrija ikrīta izlūkošanas datu ziņojumā Ukrainas pretuzbrukuma spēku sauc par "mobilu un augsti motivētu". Harkivas apgabalā no okupantiem jau atbrīvoti vairāki ciemi un mazpilsētas.

Krievijas spēku atkāpšanās no Harkivas apliecina viņu nespēju ieņemt galvenās Ukrainas pilsētas, secina britu izlūki. Ukrainas pretuzbrukums pie Harkivas ietekmēs okupantu operāciju pie Izjumas, paredz eksperti.

Ukraiņu pretuzbrukums pie Harkivas ir vairāk atkarīgs no lokāliem apstākļiem, kur bijusi izdevīga taktiskā situācija, tomēr masīviem pretuzbrukumiem un pilnīgai Ukrainas atbrīvošanai būtu nepieciešama daudz lielāka jauda un dziļie triecieni Krievijas teritorijā, raidījumā "Komandcentrs" skaidroja Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos pulkvedis Didzis Nestro. Plašāk par viņa skaidroto skatāms šeit.

Viens no Harkivas apgabalā nesen atbrīvotajiem ciemiem ir Starijsaltiva. Kaujā par šo apdzīvoto vietu Krievijas armija zaudējusi vienu no saviem modernākajiem tankiem T-90M "Proriv-3".

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Tomēr līdz šim Krievijas spēki nav spējuši ieņemt ne galvaspilsētu Kijivu, ne kādu citu no lielākajām Ukrainas pilsētām.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!