Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jau marta beigās Dienvidkoreja varētu saņemt pirmos no pavisam 40 pasūtītajiem pasaulē modernākajiem un radariem grūti pamanāmajiem ASV ražotajiem iznīcinātājiem F-35, ziņo "UPI.com".

Dienvidkoreja no pavisam trīs pieejamajām F-35 modifikācijām izvēlējusies F-35A versiju, kas atšķirībā no modifikācijas F-35B nespēj pacelties vertikāli kā helikopters.

Dienvidkoreja viena dzinēja un viena pilota vadītos F-35 redz kā svarīgu posmu savā preventīvā trieciena sistēmā Ziemeļkorejas raķešu draudu gadījumā, skaidro portāls.

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins decembrī par spīti notiekošajām pārrunām ar Phenjanu un abu Korejas pussalas valstu attiecību uzlabošanai aicināja uzturēt spēcīgas aizsardzības spējas.

"Korejas pussalā tiek panākts miers, bet tas joprojām ir nestabils miers," medijs citē prezidentu.

Līdz gada beigām Dienvidkorejai paredzēts piegādāt 10 "Lockheed Martin" ražotās kaujas lidmašīnas. 2014. gada martā Seula vienojās par pavisam 40 F-35 iegādi, kurus paredzēts saņemt līdz 2021. gadam. Līguma izmaksas ir 6,8 miljardi dolāru (5,9 miljardi eiro).

Dienvidkoreja ir trešā valsts, kas saņems F-35 ASV Ārzemju militārās pārdošanas programmas ietvaros, pievienojoties Japānai un Izraēlai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!