ASV Interneta kompānijas, kas izmisīgi cenšas piesaistīt darbiniekus, rīko bārbekjū vakarus, kuros priekšnieki cienā savus padotos.
Interneta firma "Globix" nedēļas nogalēs darbiniekiem rīko "gaļas cepšanu". Šajos pasākumos vadošie darbinieki darbojas pie bārbekjū restēm, kamēr pārējie darbinieki atpūšas peldbaseinā vai saunā.

"Ir tik daudz darba, bet cilvēku trūkst, un, ja reiz darbinieki ir dabūti, tie jānotur," saka kādas firmas menedžmenta darbinieks.

Tādas priekšrocības kā medicīniskā apdrošināšana un kompānijas akciju opcijas tagad pieejamas visiem darbiniekiem, nevis tikai kompāniju vadībai.

Saimons Moriss no kompānijas "Thomson's Benefits Consultants" saka: "Darbinieki tagad ir tik mobili kā vēl nekad agrāk, un tradicionālās darbinieku priekšrocību programmas, kas veidotas ilggadīgiem darbiniekiem, ir novecojušas un neatbilst jaunās paaudzes strādnieku vajadzībām. Jaunajā Interneta ekonomikā darbinieki gaida tūlītēju un taustāmu atlīdzību, piemēram, akciju opcijas un izdevīgus pensiju plānus jau karjeras sākumā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!