Vācijā tiesā iesūdzēts kāds darba devējs, kurš atlaidis no darba visus nesmēķētājus un viņu vietā pieņēmis smēķētājus, jo tie labāk "iederējušies kolektīvā".
Kompānijas, kas pārdod preces pa telefonu, priekšnieks Tomass Jensens atlaida no darba savā uzņēmumā strādājošos trīs nesmēķētājus un sacīja, ka nesmēķētājus vairs nekad darbā neņems.

"Smēķētāji vienmēr bijuši mūsu labākie darbinieki. Nesmēķētāji izjauc korporatīvo mieru," sacīja viņš.

"Mūsu nesmēķējošie darbinieki bija patiešām pārliecināti, ka viņiem ir tiesības uz nesmēķētāju zonām. Viņi tikai visu laiku žēlojās par smēķēšanu, un īgņas man nepatīk," turpināja Jensens.

"Es nedrīkstu raizēties par nemieru cēlājiem," sacīja uzņēmuma vadītājs. "Mēs visu laiku zvanām pa telefonu, un ir vienkārši vieglāk strādāt, kad smēķē. Šajās dienās visi uzbrūk smēķētājiem. Ir laiks atriebībai. Es turpmāk algošu tikai smēķētājus."

"Nesmēķētāji vienmēr distancējās no pārējiem sabiedrisku pasākumu laikā, kas arī bija ļoti apbēdinoši, jo tas nekādi nepalīdzēja celt komandas garu. Turpmāk es pieņemšu darbā tikai smēķētājus," piebilda Jensens.

Vācijā 1. janvārī stājās spēkā aizliegums smēķēt krogos un restorānos, taču mazās firmās strādājošajiem vāciešiem joprojām ir atļauts smēķēt.

Tagad trīs atlaistie darbinieki iesnieguši sūdzību tiesā pret savu bijušo darba devēju par nepamatotu atlaišanu no darba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!