Cēsu rajona Priekuļu pagasta iedzīvotāji, beidzoties iepriekšējam — 1999. gadam, sākuši dzīvot 3000. gadā.
Tas nav noticis datoru problēmas dēļ, bet gan tādēļ, ka pie padomes ēkas ir vērojamas izkārtas elektrolampiņu virtenes, kuras rāda skaitli 3000, nevis 2000.

Minētais skaitlis, kuram līdzīgu — 2000 — jau ilgāku laiku var novērot daudzās pasaules valstu pilsētās, ir no aptuveni pusmetra augstiem cipariem un aptuveni divu metru garumā.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka diennakts tumšajā laikā īpaši labi redzamais skaitlis pie padomes otrā stāva loga parādījies pirms Jaunā gada un ir redzams vēl šobrīd. Tieši zem skaitļa 3000 ir izkārts arī Latvijas karogs.

Sevišķi dīvaini tumšajā laikā jocīgais skaitlis izskatās arī tādēļ, ka gar pagasta padomes ēkas ceļu nav nekāda apgaismojuma.

Padomē pirmdien BNS sacīja, ka esot jau apnikusi nepārtrauktā iedzīvotāju interese par "3000. gadu", tādēļ pirmdien paredzēts to noņemt.

Padomē pauda, ka skaitļu 3000 izlikšana bijis kā joks jeb pretreakcija pret Ventspils mēra Aivara Lemberga īstenoto ieceri Jauno gadu Ventspilī sagadīt pusstundu vēlāk nekā visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!