Foto: AFP/Scanpix

Šī gada rudenī savus karaliskos pienākumus beigs pildīt Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīrs Edinburgas hercogs princis Filips, atsaucoties uz Bakingemas pils paziņojumu, vēsta portāls "The Guardian".

"Viņa karaliskā augstība Edinburgas hercogs ir izlēmis, ka no šī gada rudens vairs nepildīs publiskos pienākumus. Karaliene pilnībā atbalsta viņa lēmumu," teikts Bakingemas pils paziņojumā, kas izplatīts pēc visu karalienes saimniecības darbinieku sapulces pilī.

"No šī brīža līdz augustam Princis Filips apmeklēs iepriekš norunātos pasākumus gan individuāli, gan, pavadot karalieni. Pēc tam hercogs vairs nepieņems jaunus ielūgumus, taču viņš var laiku pa laikam izlemt apmeklēt kādus publiskos pasākumus," skaidrots paziņojumā, norādot arī, ka karaliene "pēc pilnas programmas turpinās apmeklēt oficiālos pasākumus".

10. jūnijā princim Filipam apritēs 96 gadi, savukārt novembrī hercogs un karaliene atzīmēs 70 kāzu gadadienu.

Kad hercogam apritēja 90 gadu, viņš atkāpās no prezidenta amata vairāk nekā ducī organizāciju, taču saskaņā ar pils pausto, viņš joprojām ir prezidents un patrons vairākos simtos organizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!