Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Edinburgas hercogs princis Filips nogādāts Karaļa Edvarda VII slimnīcā Londonā, kur viņam tikšot veikta jau iepriekš plānota gūžas operācija, atsaucoties uz Bekingemas pils pārstāvju izplatīto informāciju, ziņo BBC.

Princis Filips karaliskos pienākumus pārtrauca pildīt pagājušā gada augustā. Viņš jau svētdien neapmeklēja arī Lieldienu dievkalpojumu Vinsdoras pilī un divus citus pasākumus iepriekš, kas tika skaidrots ar gūžas problēmām.

Par atteikšanos no karalisko pienākumu pildīšanas hercogs paziņoja pērnā gada maijā. Līdz šim viņš vairākas desmitgades bija līdzās karalienei Elizabetei II visos publiskos pasākumos, kā arī piedalījās paša labdarības biedrību un citu organizāciju pasākumos. Jau jūnijā viņš nonāca slimnīcā kādas infekcijas izraisītu veselības problēmu dēļ.

Pēdējoreiz viņš vienatnē karaliskos pienākumus pildīja pērn 2. augustā, kad kā augsta ranga ģenerālis pārraudzīja Karalisko jūras kājnieku parādi pie Bekingemas pils. Kopš tā laika viņš vairākkārt piedalījies arī dažādos pasākumos kopā ar karalieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!