Britu princis Harijs pēdējo desmit nedēļu laikā slepeni piedalījies karadarbībā Afganistānas teritorijā. Harijs karojis starptautiskā kontingenta sastāvā Gilmendas provincē. Dienesta vieta un pats fakts, ka princis atrodas Afganistānā, bijis slepens, lai varētu izvairīties no mērķtiecīgām ienaidnieka darbībām tieši pret viņu, raksta "Sky News".
Agrāk tika plānots, ka princi Hariju nosūtīs karot uz Irāku, tomēr pēc tam, kad Lielbritānijas specdienestu rīcībā nonāca informācija par to, ka tiek plānoti prinča nolaupīšanas vai pat nogalināšanas mēģinājumi, tika nolemts viņu sūtīt uz Afganistānu. Princim dienests bija jāpavada slepenā vietā.

2006. gada aprīlī princis Harijs beidza Sandhērstas Kara akadēmiju. Viņš dienē par Karaliskās Zirgu gvardes un dragūnu pulka Bruņutanku izlūkošanas rotas komandieri.

Piektdien laikraksts "The Guardian" raksta, ka informācijas noplūdes dēļ princis Harijs no Afganistānas tiks evakuēts, kaut gan bija plānots, ka Afganistānā viņš dienēs 14 nedēļas.

Laikrakstā ziņots arī par to, ka pirms došanās uz Afganistānu princis ierakstījis televīzijas uzrunu, kuras translācija paredzēta tikai pēc viņa atgriešanās. Tajā princis teicis, ka viņa atrašanās vietas slepenība saistīta nevis ar draudiem viņa paša dzīvībai, bet gan viņa pulka biedriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!