Foto: AFP/Scanpix

Britu princis Viljams vizītes laikā Londonas slimnīcā “Royal Marsden Hospital” pabijis divās operācijās. Viņš un kļuvis par liecinieku kādas sievietes krūšu atjaunošanas operācijai pēc mastektomijas un kāda vidēja vecuma vīrieša sēklinieku audzēja izņemšanai.

Katrā no operācijām princis pavadījis aptuveni 10 minūtes un šajā laikā paspējis pavērties mikroskopā un uzdot vairākus jautājumus ķirurgiem. "Tas ir neticami," viņa teikto citē aģentūra "RIA Novostji".

Vizītes laikā slimnīcā princis Viljams arī iepazinies ar jaunākajām tehnoloģijām radioterapijas jomā. Kamēr Kembridžas hercogs izlēmis pats savām acīm pārliecināties par ķirurgu meistarību, viņa tēvs princis Čārlzs piedzīvojis "nodokļu iekasētāju uzbrukumu".

Pēc viņu vārdiem, Čārlzs palicis parādā valsts kasei miljonus sterliņu mārciņu par zemju izīrēšanu. Uz tām izvietotas viesnīcas, privātmājas un pat veikali. Karalienes Elizabetes II dēls ne tikai ir pirmais, kurš gaida savu kārtu rindā uz troni, bet arī pats bagātākais karaliskās ģimenes pārstāvis. Pērn viņš nopelnījis ap 20 miljoniem britu sterliņu mārciņu.

Sākoties krīzei, britu varasiestādes sāka meklēt jaunus veidus, kā papildināt kasi un nevarēja neievērot Čārlza ienākumus. Deputāti uzstāj, lai Čārlzs maksātu ne tikai fizisko personu ienākumu nodokli, bet arī juridisko firmu korporatīvo nodokli. Prinča finansisti šai prasībai nepiekrīt, apgalvojot, ka karalienes dēla mantotās zemes nevar nosaukt par korporāciju un pašu princi - par akciju sabiedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!