Foto: AFP/Scanpix
Vasiļevkas pilsētas Zaporožjes apgabala iedzīvotājs Aleksandrs Pilišenko plāno piecas nedēļas sadzīvot vienā krātiņā kopā ar lauvām. Viņš savā īpašumā uztur Āfrikas lauvu ģimeni, informē aģentūra "Interfax".

Pilišenko ir mini zoodārza īpašnieks. Zoodārzs ir izvietots viņa privātmājas sētā. Pašreiz viņš gatavojas eksperimentam par cilvēka un lauvu ilgāko kopdzīvi. Viņš 35 dienas gatavojas pavadīt ar saviem mīluļiem - Āfrikas lauvu pāri Kati un Samsonu.

"Esmu nolēmis kopā ar lauvām pavadīt 35 dienas, lai cilvēkiem parādītu: ir viegli panākt abpusēju sapratni starp cilvēku un lauvu. Tāpēc sabiedrībai jau sen laiks aizdomāties par mieru. Es gribu, lai cilvēki beidz kauties savā starpā par varu," stāsta Pilišenko.

Pēc viņa vārdiem, eksperiments sāksies augusta sākumā. Līdz tam laikam Pilišenko sētā tiks uzbūvēts speciāls krātiņš ar tualeti un dušu. Visi pārējie dzīvošanas nosacījumi cilvēkam un lauvām būšot vienādi.

"Sadzīves apstākļi man un Katei, un Samsonam būs vienādi. Mēs gulēsim uz grīdas dēļiem, ēdienu saņemsim cauri restēm. Eksperimentam sekos četras kameras, kas būs izvietotas krātiņā.

Pateicoties pastāvīgai interneta translācijai, eksperimentam varēs sekot visi interesenti. Mēs priecāsimies par tiem, kas atbrauks ciemos apskatīties," piezīmē mini zoodārza īpašnieks.

Pilišenko atzina, ka viens no eksperimenta mērķiem ir savākt līdzekļus dzīvnieku dzīves apstākļu uzlabošanai, kā arī pievērst sabiedrības uzmanību savvaļas dzīvnieku dzīves apstākļiem Ukrainas privātajos zoodārzos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!