Tehniskas problēmas ar elektroniskajām balsošanas iekārtām, kā arī deputātu neprasme šīs balsošanas iekārtas lietot trešdien par vairākām stundām aizkavēja Eiropas Savienības (ES) parlamenta darbu.
Eiroparlamentāriešiem bija jāievēl pieci kvestori - deputāti, kas atbild par administratīvajiem jautājumiem, kas ir tieši saistīti ar parlamentāriešiem. Taču balsošanas process aizkavējās uz katra soļa.

Balsojums, kas sākumā bija plānots pulksten 13, vispirms aizkavējās balsošanas sistēmā konstatētas tehniskas kļūmes dēļ, tādēļ Eiroparlamenta spīkers Žozeps Borrels pārcēla balsojumu uz pulksten 15.

Bet tieši tajā laikā Eiropas Komisijas prezidenta amatam izvirzītajam Žozē Manuelam Durau-Barrozu parlamentā bija jāsāk runa, lai pamatotu savu piemērotību šim nozīmīgajam amatam.

Taču kvestoru ievēlēšana izrādījās laikietilpīgs process.

Bažījoties, ka jaunievēlētie Eiroparlamenta deputāti vēl nebūs apguvuši elektroniskās balsošanas ierīču lietošanu, Borrels ierosināja sarīkot izmēģinājuma balsošanu.

Šajā izmēģinājumā balsojumā tika izmantoti mirušu slavenu gleznotāju vārdi, un cīņā par vērtīgo amatu Eiroparlamentā Renuārs "pārspēja" van Gogu un Dalī.

Eiroparlamenta deputāts Greiems Votsons lūdza Borelu vēlreiz atlikt balsojumu par kvestoriem, jo parlamentam bija jāveic vēl citi svarīgi uzdevumi. Tomēr Eiroparlamenta spīkers šo priekšlikumu noraidīja, un pieci kvestori tika ievēlēti.

Pēc tam ar aptuveni 40 minūšu nokavēšanos vārds beidzot tika dots Durau-Barrozu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!