Foto: RIA Novosti/Scanpix

Prokrieviskie kaujinieki pārvietojuši smago artilēriju uz frontes līniju Ukrainas austrumos, vēsta Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji.

Trešdien smagākajās kaujās, kādas pieredzētas kopš februāra vienošanās par ugunspārtraukšanu, Ukrainas armija iznīcinājusi 80 Krievijas atbalstīto teroristu bandu kaujiniekus, bet vairāk nekā 100 teroristi guvuši ievainojumus, ceturtdien pavēstīja Ukrainas prezidenta pārstāvis pretterorisma operācijas jautājumos pulkvedis Andrijs Lisenko. Kaujā arī krituši četri ukraiņu karavīri.

Ukrainas oficiālais Luhanskas reģiona galva pastāstīja, ka apmēram 20 kilometrus no frontes līnijas gājis bojā kāds vecāks pāris, jo viņu automašīna iekļuvusi mīnmetēju ugunī.

Desmitiem tanku un citu bruņotu transportlīdzekļu otrdienas vakarā izbrauca no kaujinieku bastiona Doņeckas pilsētā. Pēc tam sākās asas kaujas pie Ukrainas valdības kontrolētās Marjinkas pilsētas, teikts EDSO novērošanas misijas paziņojumā.

Ugunspārtraukšanas vienošanās aizliedz smagās artilērijas izmantošanu 50 kilometru platā līnijā gar fronti.

Ukrainas armija informēja EDSO, ka tā pārvietos smago artilēriju uz fronti, lai cīnītos ar "reālu apdraudējumu", ko rada kaujas Marjinkā.

Līdz trešdienas vakaram, kad EDSO ziņoja, ka situācija ir mierīga, pilsētiņa vēl bija Ukrainas valdības spēku kontrolē.

Ukrainas valdība un prokrieviskie kaujinieki vaino viens otru uzbrukuma sākšanā pie Marjinkas.

Kopš 2014.gada aprīļa konfliktā Austrumukrainā gājuši bojā 6400 cilvēki, ziņo ANO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!